Avem productie record de legume, dar importam. De ce la noi in tara rosiile au ajuns sa se vanda la bax

Postat la 28 iulie 2011 36 afişări

Desi se declara multumiti de recolta din acest an, reprezentantii producatorilor agricoli sustin ca importurile de fructe si legume la preturi foarte mici, precum si evaziunea fiscala din domeniu le creeaza probleme in valorificarea productiei.

Ei spun ca vina este impartita, pe de o parte apartine autoritatilor, care nu ii sprijina suficient, pe de alta parte producatorilor, care nu reusesc sa se asocieze.

"Importurile ne sufoca, inclusiv cand vine vorba sa livram pentru supermarketuri. Avem contract cu supermarketurile. Noi le-am spus ca pretul rosiilor este de 0,85 lei pe kilogram plus TVA, insa ei ne-au transmis ca au rosii din Turcia la un pret mai mic", a declarat pentru gandul Mircea Croitoru, vicepresedintele Asociatiei Nationale Profesionale Legume-Fructe si directorul executiv al Societatii Agricole "Legume-Fructe" Matca (judetul Galati), una dintre cele mai mari zone legumicole din Romania.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
legume,
piata,
vanzare
/actualitate/avem-productie-record-de-legume-dar-importam-de-ce-la-noi-in-tara-rosiile-au-ajuns-sa-se-vanda-la-bax-8536336
8536336
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.