Autostrada Târgu Mureş-Iaşi. CNADNR: "Costurile estimate sunt foarte mari, între 11 milioane euro/km şi 60 milioane euro/km"

Postat la 31 august 2012 49 afişări

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a anunţat joi că viitoarea autostradă Târgu Mureş – Iaşi va avea o lungime totală de 270 km, iar costurile estimate ar putea ajunge până la 60 de milioane de euro pe kilometru.

Autostrada va fi împărţită în trei tronsoane: Târgu Mureş - Ditrău, cu o lungime de 92,126 km, proiectant SC Search Corporation SRL, Ditrău - Târgu Neamţ cu o lungime de 118,8 km, proiectant SC Iptana SA şi Târgu Neamţ - Iaşi cu o lungime de 76,9 km, proiectant SC Inocsa Ingenieria. Noul drum Târgu Mureş-Iaşi va străbate un traseu dificil - deal şi munte -, ceea ce impune un volum mare de aşa-numite lucrări de artă - poduri, podeţe, viaducte - şi numeroase arii protejate, adică situri de importanţă comunitară şi situri de protecţie avifaunistică. Proiectarea nu este finalizată în acest moment, întrucât procedura de obţinere a acordului de mediu este în derulare. Începând cu anul 2010, ariile protejate care au impact asupra traseului autostrăzii au fost extinse, ceea ce determină reconsiderarea studiului de impact şi reluarea procedurii de obţinere a acordului de mediu.

Mai multe pe gandul.info

Urmărește Business Magazin

/actualitate/autostrada-targu-mures-iasi-cnadnr-costurile-estimate-sunt-foarte-mari-intre-11-milioane-euro-km-si-60-milioane-euro-km-10002168
10002168
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.