Autorităţile locale vor fi obligate să reducă arieratele cu minim 85% în două luni

Postat la 29 ianuarie 2013 16 afişări

Autorităţile locale care înregistrează arierate la 31 ianuarie 2013 vor fi obligate să reducă volumul datoriilor cu cel puţin 85% în termen de două luni, până la 31 martie, în caz contrar Trezoreria urmând să limiteze plăţile care pot fi efectuate din contul acestora.

Unităţile teritoriale ale Trezoreriei vor fi autorizate în acest caz să nu opereze plăţi din conturile unităţilor/subdiviziunilor administrativ-teritoriale şi instituţiilor de subordonare locală, cu excepţia plăţilor pentru achitarea drepturilor salariale şi a contribuţiilor aferente acestora, pentru stingerea arieratelor, precum şi pentru achitarea cheltuielilor cu hrana persoanelor din instituţiile de asistenţă socială şi a celor din instituţiile de sănătate, relevă un proiect de ordonanţă de urgenţă obţinut de MEDIAFAX.

Arieratele reprezintă acele plăţi restante cu o vechime mai mare de 90 de zile.

"Prin excepţie de la prevederile din Legea nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, ordonatorii de credite ai bugetelor locale ale unităţilor/subdiviziunilor administrativ-teritoriale şi ai instituţiilor publice de subordonare locală, care înregistrează arierate la data de 31 ianuarie 2013 au obligaţia diminuării volumului acestora cu cel puţin 85%, până la data de 31 martie 2013.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Autorităţi,
locale,
obligate
/actualitate/autoritatile-locale-vor-fi-obligate-sa-reduca-arieratele-cu-minim-85-in-doua-luni-10528390
10528390
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.