Autoritatile locale cu angajati putini vor putea face angajari pe posturile unice

Postat la 03 martie 2011 92 afişări

Guvernul a adoptat miercuri o ordonanta de urgenta care da posibilitatea autoritatilor locale care au angajati prea putini sa faca angajari pe posturile unice, a anuntat purtatorul de cuvant al Executivului, Ioana Muntean.

Purtatorul de cuvant a precizat ca la nivel national se va pastra regula potrivit careia la 7 persoane care pleaca din sistem se poate angaja una singura. "Post unic inseamna, pe de o parte, acel post ale carui atributii, prin continutul si natura lor, nu pot fi preluate de alt angajat sau, pe de alta parte, daca avem un compartiment care are numai posturi vacante, un post va fi considerat unic si va putea sa fie ocupat", a spus Ioana Muntean.

Ocuparea posturilor unice in cadrul autoritatilor locale va putea fi aprobata de ordonatorul principal de credite, cu avizul Guvernului, prin memorandum initiat de MAI. Aceste proceduri sunt initiate la propunerea prefectilor, pe baza solicitarilor ordonatorilor principali de credite ale bugetelor locale.

Conform Ioanei Muntean, daca o primarie are posturi unice vacante si doreste sa le ocupe, primarul va argumenta si va solicita prefectului sa inceapa procedura, adica sa primeasca avizul favorabil de la Guvern, prin intermediul MAI. Ulterior, respectiva primarie va putea organiza concurs si aproba ocuparea postului.

Ordonanta mentine obligatia de a se ocupa la nivel national doar 15% din posturile vacantate, pentru a se respecta incadrarea in cheltuieli de personal de 7,5% din PIB.

Pentru autoritatile centrale din subordinea sau coordonarea Guvernului sau a ministerelor se aplica aceeasi procedura: MFP centralizeaza posturile vacante la nivel national, iar Guvernul decide cum se aloca aceste posturi. Pana acum, Guvernul si-a dat acceptul pentru angajarea de personal care lucreaza pentru atragerea de fonduri europene.

"Exceptie de la reglementarile adoptate astazi fac unitatile de invatamant preuniversitar de stat, unde angajarile sunt reglementate expres prin Ordonanta 34/2009 si se urmareste incadrarea unul din sapte pe intreg sistemul preuniversitar", a afirmat Ioana Muntean.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/autoritatile-locale-cu-angajati-putini-vor-putea-face-angajari-pe-posturile-unice-8026493
8026493
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.