Autorităţile din Peru au decretat stare de urgenţă în zona Vulcanului Ubinas

Postat la 13 septembrie 2013 38 afişări

Autorităţile din Peru au decretat joi stare de urgenţă în nouă districte din departamentul Moquegua (sud), după ce, de la începutul lunii, s-au înregistrat şapte erupţii ale Vulcanului Ubinas.

Autorităţile din Peru au decretat stare de urgenţă în zona Vulcanului Ubinas

 Starea de urgenţă instituită pe o perioadă de 60 de zile va permite aplicarea unor măsuri de evacuare a localităţilor din apropierea vulcanului, considerat cel mai activ din Peru.

Ubinas, cu o altitudine de 5.672 de metri, a intrat în erupţie pe 1 septembrie, degajând nori de cenuşă, gaze toxice şi coloane de fum care au ajuns până la 2.500 altitudine deasupra craterului, potrivit Institutului Geofizic al Peru (IGP) din cadrul Universităţii San Agustin d'Arequipa.

În ultimele trei zile, "vulcanul nu a înregistrat vreo activitate şi nu a emis cenuşă", a declarat pentru AFP vulcanologul Victor Aguilar de la IGP.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/autoritatile-din-peru-au-decretat-stare-de-urgenta-in-zona-vulcanului-ubinas-11325492
11325492
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.