Autorităţile de la Kiev îi îndeamnă pe ucraineni să se abţină de la comentarii pentru presa rusă

Autor: Anna Primac Postat la 31 iulie 2014 25 afişări

Comitetul de stat al Ucrainei pentru televiziune şi radio le-a recomandat miercuri cetăţenilor ţării să se abţină de la comentarii şi interviuri pentru presa rusă, relatează agenţia oficială Ukrinform, în ediţia electronică.

"Rugăm cetăţenii ucraineni, reprezentanţii organizaţiilor publice şi instituţiile de stat să se abţină de la comentarii, interviuri şi mesaje informative pentru presa rusă, deoarece toate acestea pot fi folosite împotriva Ucrainei", a îndemnat comitetul.

Comitetul notează că în ultima perioadă presa şi televiziunile ruse au înteţit îndemnurile către ucraineni de a oferi comentarii cu privire la evenimentele din zona "unde se desfăşoară operaţiunea antiteroristă (ATO)".

"Propagandiştii ruşi promit în mod fariseic că vor fi obiectivi şi nu vor distorsiona faptele, însă nu poate fi vorba de o prezentare obiectivă a evenimentelor din Ucraina în presa rusă", afirmă comitetul ucrainean.

Potrivit acestei instituţii, "Rusia nu a încetat agresiunea informaţională pe tema Ucrainei".

"Provocările informaţionale ale jurnaliştilor ruşi devin mai îndrăzneţe. Ele au scopul de a-i folosi cetăţenii ucraineni pentru discreditarea armatei ucrainene şi autorităţilor de la Kiev", apreciază comitetul.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UCRAINA,
PRESĂ,
RUSIA
/actualitate/autoritatile-de-la-kiev-ii-indeamna-pe-ucraineni-sa-se-abtina-de-la-comentarii-pentru-presa-rusa-13008590
13008590
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.