Autoritatea Bancară Europeană avertizează în privinţa riscurilor utilizării bitcoin

Postat la 13 decembrie 2013 87 afişări

Consumatorii se expun unor riscuri semnificative utilizând monede digitale, precum bitcoin, care a înregistrat în ultima săptămână fluctuaţii majore, între 340 de dolari şi 1.240 de dolari, şi nu beneficiază de reglementări pentru protecţia utiliatorilor, potrivit Autorităţii Bancare Europene.

Autoritatea Bancară Europeană avertizează în privinţa riscurilor utilizării bitcoin

 De asemenea, monedele digitale sunt vulnerabile la atacuri ale hackerilor, a avertizat agenţia, citată de cotidianul Wall Street Journal.

Monedele digitale pot fi folosite în activităţi criminale şi de spălare a banilor, din cauza gradului ridicat de anonimitate cu care sunt derulate tranzacţiile.

"Recomandăm ca, în cazul în care cumpăraţi monede digitale (...) să nu folosiţi bani «reali» pe care nu vă puteţi permite să-i pierdeţi", a transmis Autoritatea Bancară Europeană.

Avertismentul vine la numai câteva zile după ce banca centrală a Chinei a anunţat că instituţiile financiare chineze nu trebuie să accepte depozite ale afacerilor care au legătură cu bitcoin sau să asigure acces la această monedă în cadrul serviciilor proprii.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/autoritatea-bancara-europeana-avertizeaza-in-privinta-riscurilor-utilizarii-bitcoin-11764977
11764977
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.