Austeritatea muşcă din economiile Europei: Germania a scăzut cu 0,6%, iar Franţa cu 0,3%

Autor: Ioana Nita Postat la 15 februarie 2013 16 afişări

Economia Germaniei, cea mai mare din Europa, a scăzut cu 0,6% în ultimul trimestru al anului trecut, mai mult decât au anticipat pieţele şi analiştii, aducând astfel PIB-ului zonei euro cea mai slabă performanţă din ultimii patru ani.

Economia Germaniei, cea mai mare din Europa, a scăzut cu 0,6% în ultimul trimestru al anului trecut, mai mult decât au anticipat pieţele şi analiştii, aducând astfel PIB-ului zonei euro cea mai slabă performanţă din ultimii patru ani. Toate marile economii ale uniunii monetare s-au contractat în ultimele trei luni ale anului trecut, dar o surpriză plăcută au adus câteva ţări din Eurpa de Est, printre care România. Economia germană, motorul de creştere al Europei, a scăzut cu 0,6% în ultimele trei luni ale anului trecut faţă de trimestrul anterior, acesta fiind cel mai slab rezultat înregistrat de la apogeul crizei financiare, în 2009. În primele trei trimestre din 2012, Germania a avut creştere economică. Scăderea PIB-ului german reflectă în principal reducerea exporturilor, care au fost afectate de cererea slabă din celelalte state din Uniunea Europeană aflate în recesiune, scrie Financial Times. "La baza scăderii economice din trimestrul patru stă în principal incertitudinea cauzată de criza datoriilor, iar un rezultat şi mai slab nu ar fi ceva dramatic. Incertitudinea începe să dispară din mintea managerilor mai repede decât era de aşteptat. Primul trimestru al acestui an ar putea aduce o surpriză plăcută", a spus Ulrike Randorf, economist la banca germană Commerzbank.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/austeritatea-musca-din-economiile-europei-germania-a-scazut-cu-0-6-iar-franta-cu-0-3-10564070
10564070
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.