Aurul atinge un nou maxim, iar bursele europene sunt în scădere

Postat la 19 august 2011 8 afişări

Preţul aurului a atins joi un nou maxim record, iar bursele europene au revenit pe scădere, din cauza temerilor investitorilor legate de soliditatea economiei mondiale.

La ora 12:00 GMT, preţul aurului, considerat plasament sigur de către investitori, a atins nivelul istoric de 1,816,25 dolari pe uncie. Summitul franco-german de marţi nu a reuşit să calmeze temerile din pieţe legate de criza datoriilor din zona euro, iar anunţul privind intenţia de introducere a unei taxe pe tranzacţiile financiare în Europa a amplificat declinul acţiunilor. La ora 11:00 GMT, acţiunile Societe Generale erau în scădere cu 5,26%, Credit Agricole cu 4,14%, iar BNP Paribas cu 3,27%.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
aur,
financiar,
burse,
scadere
/actualitate/aurul-atinge-un-nou-maxim-iar-bursele-europene-sunt-in-scadere-8631556
8631556
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.