Aurescu: Sistemul antiracheta de la Deveselu nu va avea efecte negative asupra populatiei si mediului

Postat la 03 mai 2011 21 afişări

Secretarul de stat in MAE Bogdan Aurescu a declarat, marti, la Slatina, ca SUA vor instala in orizontul anului 2015 la Deveselu un sistem strict defensiv de interceptari care nu va avea niciun fel de efecte negative asupra populatiei, mediului si culturilor agricole.

El a spus ca amplasarea acestui sistem implica instalarea in fosta baza aeriana a unui numar redus de persoane, respectiv 150-200, numar care va putea creste in anumite situatii. Secretarul de stat in MAE a mai afirmat ca sistemul a fost construit astfel incat sa nu aiba niciun fel de efecte negative asupra populatiei si sa nu ii afecteze pe oameni, care "vor putea sa munceasca si sa traiasca normal" in acea zona. "In relatia cu SUA aceasta participare a Romaniei va contribui la consolidarea relatiilor bilaterale", a spus secretarul de stat in MAE, care a precizat ca acest sistem este unul "strict defensiv".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
scut,
aurescu,
deveselu,
efecte,
populatie,
mediu
/actualitate/aurescu-sistemul-antiracheta-de-la-deveselu-nu-va-avea-efecte-negative-asupra-populatiei-si-mediului-8220903
8220903
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.