Aurescu: Riscurile scutului antiracheta, cu mult mai mici decat avantajele

Postat la 04 mai 2011 34 afişări

Secretarul de stat in MAE Bogdan Aurescu a declarat, la RFI, ca baza de la Deveselu din judetul Olt va deveni baza NATO dupa 2015 si ca ingrijorarile Moscovei fata de scutul antiracheta vor fi discutate in Consiliul NATO-Rusia, el subliniind ca acest sistem este unul strict defensiv.

Bogdan Aurescu s-a declarat convins ca "atunci cand te dotezi cu un instrument extrem de sofisticat de aparare suplimentara a teritoriului national, deci a securitatii nationale, este evident ca securitatea nationala este intarita".

"Nu trebuie sa uitam ca suntem stat membru NATO deja de cativa ani, avem un profil important in cadrul Aliantei si prin instalarea acestui sistem antiracheta, care va face parte din sistemul NATO antiracheta, deci baza de la Deveselu va deveni o baza NATO probabil tot la orizontul anilor 2015, in jurul acestui termen, eu cred ca securitatea nationala a Romaniei creste. Riscurile sunt cu mult mai mici decat avantajele pe care le presupune participarea Romaniei la acest proce s", a spus oficialul la RFI.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Aurescu,
riscuri,
antiracheta
/actualitate/aurescu-riscurile-scutului-antiracheta-cu-mult-mai-mici-decat-avantajele-8226741
8226741
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.