Aurescu: Nu s-a pus problema unui targ cu SUA - noi dam locatia pentru scut, voi dati vize

Postat la 03 mai 2011 10 afişări

Amplasarea sistemului antiracheta nu a fost conditionata de catre autoritatile romane de acordarea vizelor de calatorie in SUA, a declarat marti secretarul de stat in MAE Bogdan Aurescu, care a precizat ca libera circulatie a cetatenilor romani ramane o prioritate pentru SUA si Romania.

"Parteneriatul cu Statele Unite ale Americii este matur si solid, iar in cazul acestui parteneriat sunt foarte multe aspecte de colaborare pe zona de siguranta, militara, insa avem si o colaborare sigura in ceea ce priveste domeniul economic, cultural. Nu s-a pus problema sa facem un targ: «noi va dam locatia, iar voi ne dati vize»", a declarat Bogdan Aurescu intr-o conferinta de presa sustinuta la Slatina. Potrivit acestuia, libera circulatie a cetatenilor romani in SUA ramane o "prioritate" pentru cele doua tari. "Chestiunea vizelor, si aici poate depune marturie si domnul Gitenstein (ambasadorul SUA Mark Gitenstein -n.r.) este discutata la fiecare intalnire pe care o avem la cel mai inalt nivel. Discutam impreuna pentru a putea indeplini conditiile de care cetatenii romani au nevoie pentru a circula liber in SUA. Va asigur ca este o prioritate pentru MAE, cat si pentru SUA rezolvarea problemei vizelor pentru cetatenii romani", a mai spus Aurescu.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
scut,
aurescu,
deveselu,
efecte,
vize,
sua
/actualitate/aurescu-nu-s-a-pus-problema-unui-targ-cu-sua-noi-dam-locatia-pentru-scut-voi-dati-vize-8222063
8222063
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.