AUR îi cere lui Ciucă să dea explicaţii în Parlament privind vizita preşedintelui Ungariei

Autor: Laura Buciu Postat la 23 mai 2022 39 afişări

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) solicită prezenţa premierului Nicolae Ciucă în plenul reunit al Parlamentului, pentru a explica în ce condiţii a avut loc vizita preşedintelui Ungariei, Novak Katalin, în România. De asemenea, AUR a pregătit o moţiune simplă înpotriva ministrului Eduard Novak.

AUR îi cere lui Ciucă să dea explicaţii în Parlament privind vizita preşedintelui Ungariei

„În urma unei noi provocări venite din zona şovină maghiară, considerăm normal să îl invităm pe premierul Nicolae Ciucă în faţa Parlamentului şi în faţa opiniei publice, pentru a explica ce măsuri au fost luate în contextul vizitei aşa-zis private a preşedintelui Ungariei în România. Vrem şi noi să ştim cine a asigurat paza preşedintelui Ungariei în toată această perioadă - dacă SPP şi celelalte instituţii ale statului român au fost implicate. De asemenea, vrem să ştim de ce Ministerul Afacerilor Externe de la Bucureşti nu a reacţionat la discursul nepotrivit al preşedintelui Novak Katalin de la Alba Iulia”, transmite, luni, AUR, într0un comunicat de presă.

Preşedintele AUR, George Simion, a spus că a văzut şi o poză în Munţii Apuseni, pe Piatra Secuiului, cu o bornă vopsită în culorile Ungariei. El precizează că a existat „un şir de întâmplări” care duc la ideea unui „plan de dezmembrare a României” ce ar putea să creeze tensiuni etnice.

„Cu o zi înainte, vicepremierul României Kelemen Hunor a apărut la un eveniment cu harta Ungariei Mari în spate. Totodată, vinerea trecută, nişte terorişti condamnaţi pentru că au vrut să pună bombe de Ziua Naţională a României au fost medaliaţi în prezenţa a doi demnitari ai statului român de la UDMR. La un meci de hochei, nu a fost intonat imnul României şi, în prezenţa ministrului Mediului Tanczos Barna, s-a cântat imnul unui aşa-zis ţinut. La finala Cupei României la fotbal, suporterii echipei Sepsi Sfântu Gheorghe s-au întors cu spatele atunci când a fost intonat imnul României. Ministrul Mediului, cel care a refuzat să jure cu mâna pe Constituţie, a făcut mai multe comentarii provocatoare, iar deputaţi UDMR cu dublă cetăţenie sunt membri în comisiile SRI şi SIE. Întreg şirul acesta de întâmplări din ultimele săptămâni pare să indice că există un plan de dezmembrare a României şi că actualele provocări venite din partea Budapestei şi a extremiştilor de la UDMR urmăresc să creeze tensiuni etnice”, mai spune Simion.

Simion mai spune că nu înteţele de ce premierul Ciucă şi coaliţia PSD-PNL „permit aceste provocări ieftine”: „Ungaria este, astăzi, calul troian al Rusiei în NATO”, a declarat preşedintele AUR George Simion.

Pe lângă solicitarea prezenţei lui Ciucă în plenul reunit, AUR cere UDMR să se delimiteze de evenimentul privind premierea celor doi „terorişti” şi anunţă că a pregătit o moţiune simplă împotriva ministrului Sportului Eduard Novak, pentru „atitudinea sa sfidătoare şi jignitoare la adresa românilor”, după ce Novak a refuzat să recite imnul României, aflat în direct într-o emisiune televizată, şi a susţinut că hocheiştii care au cântat imnul aşa-zisului ţinut secuiesc „nu au lezat cu nimic imaginea României”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
aur,
ciucă,
ungaria

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.