AUR, despre demiterea lui Bjoza: Eroii nu pot fi eliminaţi prin decizii administrative

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 16 martie 2021 48 afişări

Eroii nu pot fi eliminaţi prin decizii administrative, iar gestul premierului PNL de a-l demite pe singurul anticomunist autentic din aparatul guvernamental arată care este adevărata culoare a coaliţiei de guvernământ: roşul aprins, al tancurilor sovietice, bolşevice, transmit liderii AUR.

AUR, despre demiterea lui Bjoza: Eroii nu pot fi eliminaţi prin decizii administrative

„Eroii nu pot fi eliminaţi prin decizii administrative. Alianţa pentru Unirea Românilor îşi exprimă dezamăgirea faţă de faptul că, prin decizia premierului Cîţu de a-l demite pe dl Octav Bjoza din funcţia în care îi reprezenta pe deţinuţii politici anticomunişti, statul român transmite cetăţenilor săi şi lumii întregi că demnitatea, curajul şi verticalitatea morală nu sunt lucruri care să merite a fi promovate şi onorate. Gestul premierului PNL de a-l demite pe singurul anticomunist autentic din aparatul guvernamental arată care este adevărata culoare a coaliţiei de guvernământ: roşul aprins, al tancurilor sovietice, bolşevice”, potrivit unui comunicat de presă al Alianţei pentru Unirea Românilor.

În opinia liderilor AUR, Octav Bjoza este un adevărat erou al României, un om cu care orice Guvern al României ar trebui să se mândrească.

„Diferenţa esenţială dintre Octav Bjoza şi Cîţu este că în timp ce Octav Bjoza s-a jertfit pentru ţară, actualii guvernanţi sacrifică ţara pentru interesele lor. Duplicitatea guvernanţilor este stupefiantă. Chiar dacă au condamnat verbal sinistrul experiment comunist, PNL şi preşedintele Iohannis nu au ezitat să decapiteze conducerea IICCMER, instituţia care investiga crimele odiosului regim, iar acum să-l arunce la coş pe singurul reprezentant al demnităţii naţionale din Guvern, pe Octav Bjoza”, mai arată comunicatul AUR.

„AUR este şi va fi alături de foştii deţinuţi politici, de cei care au luptat pentru demnitatea şi întregirea Ţării şi va face totul pentru ca memoria lor şi a celor care s-au opus deschis comunismului să fie onorată de generaţiile viitoare, pentru ca acestea să ştie că în România s-a luptat şi s-a murit pentru Libertate!” a declarat, potrivit comunicatului, George Simion, copreşedintele AUR.

Octav Bjoza, preşedintele AFDPR, a fost demis din funcţia subsecretar de stat la Secretariatul de stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989. Decizia semnată de Florin Cîţu a fost publicată în Monitorul Oficial.

A pune în discuţie dimensiunile Holocaustului şi a încerca să pui pe umerii comunităţii evreieşti aducerea comunismului în România este nu doar o încercare de a mistifica istoria, ci şi un gest periculos, este explicaţia premierului Florin Cîţu, pentru care l-a demis pe Octav Bjoza.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
aur,
bjoza,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.