Au fost odată o Kovesi şi un Morar

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 20 mai 2012 29 afişări

Premierul Victor Ponta a anunţat că USL vrea să se revină la sistemul din 2004, în care şeful DNA şi procurorul general nu mai sunt numiţi de ministrul justiţiei şi cu implicarea preşedintelui ţării, ci doar de către CSM, instituţie criticată frecvent de preşedintele Traian Băsescu.

Ponta a avut grijă să adauge însă că actualul ministru al justiţiei, Titus Corlăţean, are mână liberă în a face nominalizările pentru posturile ocupate de Daniel Morar şi Codruţa Kovesi, ale căror mandate expiră în toamnă.

Tot pe tărâmul justiţiei, Victor Ponta a intrat într-un conflict bizar cu preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, căruia i-a reproşat că prietenia cu Traian Băsescu l-a făcut să aprecieze că, potrivit Constituţiei, România ar trebui să fie reprezentată la Consiliul European din 23 mai de preşedintele ţării şi nu de prim-ministru.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/au-fost-odata-o-kovesi-si-un-morar-9650478
9650478
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.