Au făcut anunţul! Când vine valul 5 în România! Ce se va întâmpla!

Postat la 01 noiembrie 2021 464 afişări

Au făcut anunţul! Când vine valul 5 în România! Ce se va întâmpla!

Valeriu Gheorghiţă a vorbit despre un eventul val 5 al pandemiei de coronavirus. El a declarat că există deja o tendinţă a creşterii numărului de cazuri de COVID şi în alte ţări şi nu este exclusă în următoarele luni apariţia unei noi tulpini a coronavirusului, care să fie şi mai contagioasă şi să genereze un al cincilea val al pandemiei.

„În Marea Britanie este o tendinţă de creştere a numărului de cazuri şi nu vreau să uităm că suntem în plin sezon rece. Iarna se apropie şi oamenii vor sta din ce în ce mai mult în spaţii închise, vor interacţiona din ce în ce mai mult, aerisirea încăperilor se va face mai puţin, iar riscul de infectare evident că va creşte, deci nu suntem sub nicio formă într-o perioadă care din punct de vedere al condiţiilor epidemiologice să fie în favoarea noastră, ci dimpotrivă”, a precizat Valeriu Gheorghiţă, la Digi24.

În cazul în care certificatul verde nu se introduce şi pentru anumite categorii profesionale, atunci va fi greu să ajungem la 70 la sută populaţie vaccinată nu numai până la sfârşitul acestui an, dar nici în primele luni ale anului viitor, avertizează coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare. „Va fi foarte greu să facem acest lucru, pentru că este evident că în perioada următoarelor două luni, situaţia epidemiologică ar trebui să se liniştească, să se echilibreze. Probabil că în momentul acesta suntem deja într-o perioadă de platou, însă depinde foarte mult de cât de bine sunt respectate măsurile de prevenire a răspândirii bolii şi cât de mult va creşte rata de vaccinare, dar problema este dacă suntem iarăşi dispuşi, ca ţară, să ne confruntăm cu un viitor val de îmbolnăviri şi s-o luăm de la capăt”, a arătat Valeriu Gheorghiţă.

Cititi mai multe pe www.gandul.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
anunt,
romania

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.