Atenţie la bursele americane! Indicii sunt aproape de maximele istorice, în timp ce revenirea economică este modestă

Autor: Andrei Chirileasa Postat la 30 ianuarie 2013 10 afişări

Indicii burselor americane au ajuns în ultima săptămână aproape de maximele istorice din octombrie 2007, dar analiştii avertizează că evoluţia acţiunilor americane a depăşit cu mult evoluţia economiei, care îşi revine cu greutate. Astfel, orice semnal negativ ar putea determina corecţii semnificative.

Atenţie la bursele americane! Indicii sunt aproape de maximele istorice, în timp ce revenirea economică este modestă

Indicii burselor americane au ajuns în ultima săptămână aproape de maximele istorice din octombrie 2007, dar analiştii avertizează că evoluţia acţiunilor americane a depăşit cu mult evoluţia economiei, care îşi revine cu greutate. Astfel, orice semnal negativ ar putea determina corecţii semnificative. De ce e important acest lucru? Pentru că majoritatea pieţelor de capital din lume sunt corelate mai mult sau mai puţin cu bursele americane, inclusiv bursa de la Bucureşti. Astfel, o scădere semnificativă a pieţelor americane ar putea determina corecţii în lanţ la nivel internaţional şi ar trage în jos şi bursa de la Bucureşti, chiar dacă indicii româneşti (BET, BET-FI) sunt departe de maximele din 2007. Indicele Dow Jones Industrial Average (DJIA), care urmăreşte cele mai importante 30 de companii americane, este foarte aproape de nivelul de 14.000 de puncte, şi la doar 1% de maximul istoric de 14.093 de puncte atins în octombrie 2007. Indicele S&P 500, care urmăreşte evoluţia primelor 500 de companii americane, a urcat peste pragul de 1.500 de puncte. Maximul din 2007 a fost de 1.565 de puncte. În schimb, revenirea economiei americane după recesiunea din 2008 este cea mai slabă din istorie, susţin analiştii firmei de intermediere Admiral Markets.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
americane,
burse,
indici,
maxime
/actualitate/atentie-la-bursele-americane-indicii-sunt-aproape-de-maximele-istorice-in-timp-ce-revenirea-economica-este-modesta-10533306
10533306
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.