Atentatele din Boston: Ţarnaev vrea în echipa de avocaţi un specialist în domeniul pedepsei capitale şi terorismului

Postat la 16 iulie 2013 39 afişări

Djokar Tsarnaev, acuzat de comiterea dublului atentat de la Boston, a cerut luni consolidarea echipei sale de avocaţi cu un specialist în domeniul pedepsei capitale şi terorismului.

Atentatele din Boston: Ţarnaev vrea în echipa de avocaţi un specialist în domeniul pedepsei capitale şi terorismului

 Într-un document de nouă pagini, pe care AFP a putut să îl consulte, unul dintre avocaţii săi, Judy Clarke, solicită recrutarea lui David Bruck, din Virginia (sud-est), subliniind că "natura extraordinară a acestui dosar face necesară (prezenţa) altui avocat specializat în pedepse cu moartea".

"Chiar dacă nu ar fi fost un caz implicând pedeapsa cu moartea, sarcina avocaţilor care îl reprezintă pe domnul Ţarnaev ar fi redutabilă", a adăugat ea, precizând că David Bruck este un specialist în domeniul pedepsei cu moartea de aproximativ 33 de ani şi este "unul dintre avocaţii cei mai respectaţi" în acest domeniu în Statele Unite.

Bruck este cunoscut pentru că l-a apărat pe Said Safarini, unul dintre piraţii aerului care au deturnat în 1986 un avion al companiei Panam la Karachi. Iordanianul a fost condamnat, în mai 2004, la 160 de ani de închisoare, la Washington. Bruck a fost, de asemenea, avocatul sauditului Rashid Al Owhali, condamnat la închisoare pe viaţă, la New York, în 2001, pentru atentate comise sîmpotriva unor ambasade americane în Africa de Est, în 1998.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/atentatele-din-boston-tarnaev-vrea-in-echipa-de-avocati-un-specialist-in-domeniul-pedepsei-capitale-si-terorismului-11125338
11125338
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.