Atac informatic masiv in aproape 200 de tari, declansat probabil din Europa de Est

Postat la 18 februarie 2010 11 afişări

O firma de securitate informatica a dezvaluit miercuri ca un atac informatic de proportii a permis controlarea a 74.000 de calculatoare in 196 de tari, in special in SUA, Mexic, Arabia Saudita, Egipt si Turcia, la originea atacului putand fi un grup cu sediul in Europa de Est.

Compania NetWitness a identificat 2.411 organizatii vizate timp de un an de aceste atacuri, dintre care 374 in Statele Unite, inclusiv administratii federale si locale, mari intreprinderi din sectoarele bancare, tehnologice sau energetice, sau chiar institutii de invatamant.

Raportul disponibil online al NetWitness arata ca primele informatii legate de acest atac dateaza din martie 2009 si ca retelele sociale sunt utilizate ca vectori, prin false invitatii de a instala programe de securitate . Raufacatorii exploateaza mai ales lacunele sistemelor de operare XP si Vista.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/atac-informatic-masiv-in-aproape-200-de-tari-declansat-probabil-din-europa-de-est-5549371
5549371
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.