Asteptarile romanilor privind economia s-au imbunatatit fata de 2010, dar raman pesimiste

Postat la 18 iulie 2011 14 afişări

Asteptarile romanilor privind starea economiei s-au imbunatatit semnificativ de la jumatatea anului trecut, insa pe medie raman pesimiste, iar sentimentul consumatorilor la nivel european a evoluat pozitiv in trimestrul doi pentru prima data de la declansarea crizei, potrivit unui sondaj GfK.

Studiul GfK probeaza climatul de consum din Europa, evaluand asteptarile privind starea economica, preturile si veniturile, precum si dorinta de cumparare in randul consumatorilor din Romania, Austria, Bulgaria, Franta, Germania, Grecia, Italia, Marea Britanie, Polonia, Cehia si Spania, tari care insumeaza circa 80% din populatia totala a UE, se arata intr-un comunicat al companiei. "Starea de spirit a consumatorilor din multe tari ale Uniunii Europene a inregistrat, pentru prima data de la declansarea crizei economice si financiare, o imbunatatire, in ciuda nesigurantei create de discutiile privind pachetul de salvare a Greciei (...) Se pare ca recesiunea din Europa a trecut de faza critica, si ca, in majoritatea tarilor europene, economia incepe sa isi revina", se spune in comunicat.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
asteptari,
populatie,
evolutie
/actualitate/asteptarile-romanilor-privind-economia-s-au-imbunatatit-fata-de-2010-dar-raman-pesimiste-8503986
8503986
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.