Astărăstoae: Sistemul de sănătate continuă să se afle într-o profundă criză de subfinanţare

Postat la 16 mai 2013 26 afişări

Preşedintele Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoae, a declarat, joi, la Suceava, că sistemul de sănătate românesc continuă să se afle într-o profundă criză definită de subfinanţare, de lipsa unor politici intersectoriale sau de deficitul de personal sanitar.

Astărăstoae: Sistemul de sănătate continuă să se afle într-o profundă criză de subfinanţare

 Astărăstoae a declarat, într-o conferinţă de presă, că politica demagogică privind finanţarea sistemului de sănătate continuă în România.

El susţine că este continuată astfel politica "aruncării prafului în ochi" şi că, deşi guvernanţii au anunţat că au majorat cu un miliard de euro bugetul Sănătăţii, în realitate bugetul alocat pentru îngrijirea pacienţilor din România a scăzut cu 18 la sută întrucât creşterea bugetară merge la plata arieratelor pe diferte domenii - medicamente, aparatură medicală.

"Atât FMI, cât şi UE au avut foarte multă grijă de cei care dezvoltă industria în domeniul sănătăţii, cea mai mare piaţă financiară legală din acest moment din lume şi s-a mai introdus şi directiva că orice se achiziţionează se plăteşte în 60 de zile din momentul achiziţiei", a spus Astărăstoae.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/astarastoae-sistemul-de-sanatate-continua-sa-se-afle-intr-o-profunda-criza-de-subfinantare-10882599
10882599
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.