Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România: Reducerea TVA la alimente va duce la scăderea preţurilor la raft

Postat la 09 august 2012 14 afişări

Reducerea TVA la alimente va servi în mod direct interesele consumatorilor din România prin scăderea preţurilor la raft cu acelaşi procent cu care se va micşora taxa, susţine Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România (AMRCR).

"Consumatorii din România au nevoie de reducerea TVA la alimente de la 24% la 9%. O astfel de măsură va contribui, în opinia noastră, la reducerea evaziunii fiscale, la încurajarea producătorilor locali şi va stimula cu siguranţă şi consumul. În consecinţă, salutăm şi susţinem intenţia guvernului de a reduce TVA la alimente şi sperăm că se va concretiza cât mai curând", a declarat într-un comunicat Delia Nica, vicepreşedintele AMRCR. Ea a spus că majoritatea statelor europene aplică niveluri reduse de TVA pentru alimentele de bază, acestea situându-se între 0% în Marea Britanie şi 14% în Cehia.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
tva,
alimente,
reducere
/actualitate/asociatia-marilor-retele-comerciale-din-romania-reducerea-tva-la-alimente-va-duce-la-scaderea-preturilor-la-raft-9934455
9934455
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.