ASF nu mai vrea să prelungească plafonarea RCA: Autoritatea de Supraveghere Financiară introduce conceptul de „client cu risc ridicat”

Postat la 13 martie 2017 144 afişări

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) anunţă că a elaborat un pachet de acţiuni pentru stabilizarea pieţei RCA, după expirarea perioadei de plafonare a tarifelor.

ASF nu mai vrea să prelungească plafonarea RCA: Autoritatea de Supraveghere Financiară introduce conceptul de „client cu risc ridicat”

Potrivit ASF, pachetul de acţiuni cuprinde „un pilon legislativ, inclusiv participarea la aprobarea Legii RCA în Parlament şi elaborarea legislaţiei de nivelul 2. de competenţa Autorităţii”, apoi „introducerea preţului de referinţă, cu monitorizarea primelor efective pentru sectoarele cele mai vulnerabile” şi „implementarea de măsuri specifice de protecţie a consumatorilor”.

 

Printre cele mai importante măsuri pe care ASF le are în vedere se numără stabilirea tarifelor de referinţă, introducerea în legislaţie a conceptului „client cu risc ridicat”, elaborarea unor ghiduri cu privire la relaţia asigurătorilor/intermediarilor cu consumatorii, precum şi derularea unor activităţi susţinute de informare publică şi de educaţie financiară pe tema poliţelor RCA.

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.