Ascenta îşi dublează echipa după tranzacţia cu norvegienii

Autor: Adrian Seceleanu Postat la 31 ianuarie 2013 26 afişări

Furnizorul local de servicii IT Ascenta, fondat de familia Talpeş, îşi va dubla numărul de angajaţi şi va ataca proiecte mai mari din sectorul public după tranzacţia prin care compania norvegiană Computas a devenit acţionarul majoritar, a declarat într-un interviu pentru ZF Florian Enea, acţionar şi director general al firmei.

Furnizorul local de servicii IT Ascenta, fondat de familia Talpeş, îşi va dubla numărul de angajaţi şi va ataca proiecte mai mari din sectorul public după tranzacţia prin care compania norvegiană Computas a devenit acţionarul majoritar, a declarat într-un interviu pentru ZF Florian Enea, acţionar şi director general al firmei. "Ceea ce este diferit este că acum avem în spate o finanţare puternică şi un portofoliu de soluţii şi implemen­tări în piaţa scandinavă pe care îl putem extinde în România şi în regiune", a spus Enea. "Acum planul nostru este să creştem de la 13 până la 25 de oameni în acest an. Iar în 2014 avem în vedere o dublare a numărului de angajaţi." "Integrarea în grupul norvegian Computas va permite companiei româneşti să abordeze mult mai puternic proiectele de infrastructură IT din România şi de pe alte pieţe din Europa", a declarat Florin Talpeş, preşedintele grupului Softwin. "După tranzacţie ne repoziţionăm pe piaţă ca o companie capabilă să ducă proiecte de amploare. Este un lucru pe care nu îl puteam face până acum pentru că trebuia să ne încadrăm în cash-flow-ul grupului", a spus Enea. În businessul Ascenta sectorul public are o pondere de 80%, iar cel privat de 20%. Ponderea mare a sectorului public corelată cu anul 2012 agitat din punct de vedere politic s-a resimţit în afacerile companiei, care au scăzut la 2,7 mil. euro anul trecut, de la 5,2 mil. euro în 2011. Pentru 2013, compania are în plan creşterea afacerilor la 5 mil. euro.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Ascenta,
servicii IT,
norvegieni,
Florin Talpeş
/actualitate/ascenta-isi-dubleaza-echipa-dupa-tranzactia-cu-norvegienii-10534757
10534757
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.