Armata egipteana catre Mubarak: Nu vrem sa sfarsesti precum Ceausescu

Postat la 02 februarie 2011 30 afişări

Armata i-a transmis presedintelui Hosni Mubarak un mesaj ascuns, cand a anuntat ca nu va actiona impotriva protestatarilor, si anume ca nu vrea sa-l umileasca si sa "sfarseasca precum Nicolae Ceausescu", a declarat un participant la mitingul de la Cairo, citat de The Guardian, in editia electronica.

Comentand asigurarile militarilor privind securitatea protestatarilor, Muhammad Warsi, un chirurg in varsta de 60 de ani, a declarat ca "mesajul ascuns" transmis de comandamentul superior al armatei "este acelasi mesaj transmis de elitele tarii". "Ei ii spun (lui Mubarak) «Te-am iubit acum 30 de ani. Nu vrem sa te umilim. Nu vrem sa sfarsesti ca (presedintele roman) Nicolae Ceausescu. Pleaca in pace", a declarat Warsi.

Egiptenii, care cu doar cateva zile in urma nu s-ar fi gandit sa protesteze, sa vorbeasca de rau despre Mubarak, care se afla la putere de 30 de ani, sau sa le dea jurnalistilor cu care stau de vorba numele lor, au gasit curajul sa isi exprime liber opiniile, comenteaza publicatia.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Mubarak,
Ceausescu,
Armata egipteana
/actualitate/armata-egipteana-catre-mubarak-nu-vrem-sa-sfarsesti-precum-ceausescu-7943107
7943107
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.