ArcelorMittal: Contractele cu Hidroelectrica sunt legale. Nu putem cumpăra energie de la supermarket

Postat la 12 iulie 2012 22 afişări

Contractele în baza cărora ArcelorMittal Galaţi a primit energie de la Hidroelectrica au respectat legislaţia, iar compania nu este trader de energie, ci un consumator mare, care nu poate cumpăra electricitatea "de la supermarket", a declarat Bruno Ribo, directorul executiv al combinatului.

"Colaborăm cu autorităţile române pentru a demonstra că nu e un caz de ajutor de stat. Noi nu suntem traderi de energie, folosim energia pentru a face producţie. Şi suntem un consumator mare, consumăm în mod constant 200 de megawaţi pe zi. Nu este o marfă pe care să o cumpărăm de la supermarket. Avem nevoie de stabilitate", a afirmat Ribo.

Comisia Europeană a ajuns la concluzia preliminară că două contracte bilaterale încheiate între Hidroelectrica şi ArcelorMittal Galaţi constituie, probabil, ajutor de stat ilegal şi a început procedura oficială de investigare.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ArcelorMittal,
Contracte,
Hidroelectrica,
energie
/actualitate/arcelormittal-contractele-cu-hidroelectrica-sunt-legale-nu-putem-cumpara-energie-de-la-supermarket-9851504
9851504
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.