Arafat dă explicaţii după intervenţia din Constanţa, în care a femeie a murit căzând de la etaj

Autor: Andreea Tobias Postat la 18 februarie 2021 197 afişări

Trimiterea unei echipe la Constanţa, după ce o femeie a murit căzând de la etaj în timpul unui incendiu, înseamnă că ceva nu a mers corect, declară secretarul de stat în cadrul Ministerului de Interne, Raed Arafat.

Arafat dă explicaţii după intervenţia din Constanţa, în care a femeie a murit căzând de la etaj

Referitor la decesul femeii din Constanţa, Raed Arafat a declarat, joi, că autorităţile aşteaptă mai multe informaţii: „Am numit un grup de lucru care va analiza toate aspectele operaţionale şi va veni cu propuneri în curs de maxim trei - patru săptămâni”.

În ce priveşte dotările, Arafat a afirmat că, dacă luăm situaţia de acum trei ani, erau patru judeţe fără nicio autoscară, cu 12 - 14 autoscări cumpărate în anul 2010 şi restul erau autoscări din anii '80 şi '70.

Din 2017 până acum au intrat în dotarea inspectoratelor peste 80 de autoscări noi: „În acest moment nu sunt judeţe fără autoscări, dar sunt localităţi fără autoscări care le mai au pe cele vechi funcţionale. Mai vin încă 18 platforme de salvare la înălţime care sunt deja în curs de achiziţie la IGSU, deci o să putem vorbi în următoarea perioadă de peste 140 de autoscări şi autoplatforme de salvare luate după anul 2010”.

În ce priveşte situaţia de la Constanţa, Arafata a afirmat că autoscara defectă de acolo, aflată în apropierea locului incendiului şi „pentru care nu s-au solicitat fonduri pentru reparare”, face parte din cele achiziţionate de Constanţa printr-un program transfrontalier româno-bulgar prin anii 2010. Celelalte trei autoscări primite de Constanţa sunt autoscări cumpărate de IGSU recent, prin fonduri europene, a spus secretarul de stat.

Întrebat dacă s-a greşit la intervenţie, Arafat a răspuns „urmează să răspundă IGSU la această întrebare. Dacă noi am fi considerat că totul a fost perfect nu era trimisă o echipă de anchetă. Faptul că este trimisă acolo o echipă înseamnă că ceva nu a mers corect. Unul dintre aceste lucruri este raportarea greşită către noi, ni s-a dat o oră pe care noi am comunicat-o, pentru ca ulterior să găsim că nu asta a fost o ora. Rezultatele vor veni astăzi într-un comunicat din partea IGSU”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
arafat,
constanţa,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.