Aproximativ 600 de interpreţi afgani vor primi dreptul de a se instala în Marea Britanie

Postat la 22 mai 2013 33 afişări

Aproximativ 600 de interpreţi afgani care au lucrat pentru trupele britanice ce luptă împotriva talibanilor în sudul Afganistanului vor primi în curând autorizaţia de a se instala în Marea Britanie, a afirmat marţi o sursă apropiată cabinetului premierului David Cameron.

Aproximativ 600 de interpreţi afgani vor primi dreptul de a se instala în Marea Britanie

 Premierul brianic le-a refuzat până în prezent acest drept foştilor interpreţi afgani şi familiilor lor dar până la urmă a făcut un pas înapoi în urma unei campanii în favoarea acestei decizii.

Trei afgani care au lucrat ca interpreţi pentru armata britanică în ţara lor şi care se tem că vor deveni ţinta talibanilor după retragerea din Afganistan, au iniţiat un recurs judiciar în acest sens la începutul lui mai, la Londra.

O petiţie, semnată de 78.000 de persoane, care cere acordarea de azil politic interpreţilor afgani, a fost predată Foreign Office.

David Cameron se pregăteşte de acum să ofere vize de cinci ani unor interpreţi care au servit pe front timp de cel puţin un an.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/aproximativ-600-de-interpreti-afgani-vor-primi-dreptul-de-a-se-instala-in-marea-britanie-10893693
10893693
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.