Aproximativ 60 la sută dintre olandezi consideră că în ţara lor sunt prea mulţi est-europeni

Postat la 30 decembrie 2013 180 afişări

Aproape două treimi (60 la sută) dintre olandezi consideră că prea mulţi imigranţi din estul Europei s-au mutat în ţara lor, arată un sondaj efectuat de institutul guvernamental socio-cultural SCP şi citat de site-ul DutchNews.nl.

Aproximativ 60 la sută dintre olandezi consideră că în ţara lor sunt prea mulţi est-europeni

 Olandezii sunt îngrijoraţi în special de creşterea ratei infracţionalităţii, de tulburarea liniştii publice şi de accesibilitatea locurilor de muncă, potrivit SCP, citat de DutchNews.nl.

Aproape şase din zece olandezi cred că est-europenii abuzează de sistemul de protecţie socială, iar 47 la sută cred că aceştia le fură locurile de muncă. Aproape jumătate afirmă că nou-veniţii din Polonia, Bulgaria şi România provoacă probleme şi sunt mai predispuşi să comită infracţiuni.

Potrivit biroului naţional de statistică, în Olanda trăiesc aproximativ 600.000 de persoane venite din alte ţări membre UE, iar 20.000 dintre ele solicită indemnizaţii sociale.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/aproximativ-60-la-suta-dintre-olandezi-considera-ca-in-tara-lor-sunt-prea-multi-est-europeni-11833660
11833660
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.