Aproape o treime dintre tineri au băut alcool ultima dată într-un bar. Ce rol joacă barmanii?

Autor: Ioana Mihai Postat la 20 septembrie 2011 21 afişări

Aproape 32% dintre tinerii români cu vârsta între 18 şi 30 de ani au consumat alcool ultima dată într-un bar, conform unui studiu* realizat de Ursus Breweries în noiembrie 2010.

Studii realizate în ţări precum Marea Britanie arată că barmanii joacă un rol important în a determina un consum moderat de alcool. Motiv pentru care campania "află-ţi echilibrul!" include mai nou şi o componentă de formare pentru barmani. Concret, este vorba despre felul în care aceştia să înveţe cum să comunice cu clienţii şi cum să îi ajute pe aceştia să nu facă excese. La începutul acestui an, a avut loc în Braşov un program pilot al training-ului, în urma căruia 75% dintre barmanii prezenţi au considerat că recomandarea lor de a nu consuma alcool în exces va fi apreciată de clienţi.

Ursus Breweries lansează astfel în premieră în România un program de pregătire a barmanilor pe tema consumului responsabil de alcool în cluburi şi baruri. În perioada septembrie-noiembrie 2011 sunt aşteptaţi să participe la cursuri peste 200 de barmani din oraşele Buzău, Cluj, Braşov, Timişoara şi Bucureşti. Sesiunile de pregatire sunt realizate în parteneriat cu BARMANIA, Asociaţia Profesională a Barmanilor din România şi cu sprijinul Fundaţiei Tineri pentru Tineri.

"O mare parte a tinerilor din România preferă să bea alcool în baruri şi cluburi, de aceea prin programul nostru dorim să îi încurajăm atât pe tineri, cât şi pe cei care îi servesc în baruri, să adopte o atitudine moderată astfel încât o seară petrecută în oraş cu prietenii să rămână una plăcută, fără excese şi regrete în dimineaţa de după", declara Diana Klusch, Director Corporate Affairs Ursus Breweries.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
alcool,
tineri,
băutura
/actualitate/aproape-o-treime-dintre-tineri-au-baut-alcool-ultima-data-intr-un-bar-ce-rol-joaca-barmanii-8777053
8777053
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.