Aproape două treimi dintre absolvenţii de studii superioare se angajează în România

Postat la 15 octombrie 2011 9 afişări

Aproximativ 60% dintre absolvenţii de studii superioare sunt angajaţi în firme din România, 30% în Uniunea Europeană şi 12% în societăţi din afara UE, potrivit unui studiu realizat de Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS).

Studiul a fost realizat în cadrul proiectului european DOCIS - Dezvoltarea unui sistem operaţional al Calificărilor din învăţământul superior din România şi vizează integrarea absolvenţilor recenţi de învăţământ superior pe piaţa muncii. Potrivit studiului, dintre absolvenţii incluşi în eşantionul studiului, 67% sunt angajaţi şi 26% nu au un loc de muncă, această categorie incluzându-i atât pe şomeri, cât şi pe cei aflaţi în afara pieţei muncii din diferite motive. Venitul lunar mediu net al unui absolvent de studii superioare din ultimii cinci ani este de 1.087 lei, mai arată autorii studiului.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
educatie,
absolventi,
angajare,
resurse umane
/actualitate/aproape-doua-treimi-dintre-absolventii-de-studii-superioare-se-angajeaza-in-romania-8869162
8869162
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.