Apple vrea să ofere propriile sale servicii de telefonie

Postat la 02 mai 2012 11 afişări

Un expert în industria wireless avertizează că următoarea "mare mişcare" a Apple nu va viza televiziunea sau industria bancară, ci asigurarea de servicii wireless pentru dispozitivele sale.

Whitey Bluestein, care a intermediat afaceri strategice pentru AT&T, Intel, T-Mobile, Verizon, Microsoft, Nokia şi Best Buy, spune că furnizorii de servicii de telefonie ar trebui sa fie în gardă, Apple plănuind să se "debaraseze" de serviciile acestora.

Potrivit lui Bluestein, Apple are canalele de distribuţie, un portofoliu important de conţinut digital, dar şi suficienţi clienţi pentru a face această mutare. Astfel, unul dintre principalelle atuuri îl constituie cei peste 250 de milioane de clienţi ai iTunes care, având deja conturi la Apple, pot fi taxaţi direct dacă gigantul va începe să distribuie conţinutul, prin canale proprii.

"Câmpul de bătaie este deja fixat, iar Apple va face primul pas", a spus Bluestein la summit-ul MVNO (Mobile Virtual Network Operator) de la Barcelona. Google va fi depăşit în această bătălie, pentru că nu are o reţea de distribuţie retail, experienţă cu abonaţi şi nici un "ecosistem de conţinut", precum iTunes.

Cititi mai multe pe www.apropo.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Apple,
servicii,
telefonie
/actualitate/apple-vrea-sa-ofere-propriile-sale-servicii-de-telefonie-9587469
9587469
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.