Apple si Samsung au depasit Nokia in trimestrul al doilea in topul vanzarilor de smartphone-uri

Postat la 29 iulie 2011 59 afişări

Apple si Samsung au pus capat in trimestrul al doilea dominatiei de 15 ani a Nokia pe piata smartphone, impingand producatorul finlandez pana pe locul al treilea, potrivit unor rapoarte prezentate vineri de mai multe companii de cercetare de piata.

Nokia a inventat conceptul de smartphone in 1996, cu modelul Communicator, insa inovatiile aduse in ultimii ani pe aceasta nisa de principalii rivali si declinul constant al propriilor vanzari a trimis compania de pe primul loc direct pe cel de-al treilea in trimestrul doi.

Apple a vandut in perioada analizata 20,3 milioane de iPhone-uri, desi modelul de actualitate iPhone 4 este mai vechi de un an. In mod normal, succesul unui astfel de telefon nu dureaza atat de mult.

Analistii estimeaza ca Samsung a vandut 19 milioane de smartphone-uri in trimestrul al doilea, cu mult peste cele 16,7 milioane comercializate de Nokia, datorita cererii uriase pentru telefoane cu sistemul de operare Android dezvoltat de Google.

"Portofoliul Galaxy al Samsung s-a dovedit foarte poular, in special modelul de top S2 cu Android", a declarat un analist al Strategy Analytics.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
smartphone-uri,
Nokia,
vanzari,
Apple,
Samsung
/actualitate/apple-si-samsung-au-depasit-nokia-in-trimestrul-al-doilea-in-topul-vanzarilor-de-smartphone-uri-8541827
8541827
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.