Apple ar putea lansa o nouă emisiune de obligaţiuni, parţial în euro

Autor: Florentina Dragu Postat la 03 noiembrie 2014 40 afişări

Compania americană Apple pregăteşte o nouă emisiune de obligaţiuni, iar o parte dintre acestea ar putea fi denominate în euro, o premieră pentru gigantul IT, potrivit Wall Street Journal, care citează surse apropiate situaţiei.

Apple a mandatat băncile Deutsche Bank şi Goldman Sachs să organizeze o întâlnire cu investitorii în cursul zilei de luni, plasamentul de titluri urmând să fie lansat probabil săptămâna viitoare, conform surselor citate.

Analiştii CreditSights estimau în aprilie că Apple ar putea emite anul acesta obligaţiuni în altă monedă decât dolarul american în valoare de până la 5 miliarde dolari.

Companiile americane au accelerat în ultimele luni programele de vânzări de obligaţiuni pe pieţele din Europa, profitând de costurile în scădere. De la începutul anului, firmele americane au vândut titluri în euro în valoare de 51,5 miliarde (64,5 miliarde dolari), cea mai mare sumă din primele zece luni ale unui an din 2008, potrivit datelor Dealogic.

Precedentele emisiuni de obligaţiuni ale Apple au avut valori considerabile, de 17 miliarde dolari, respectiv 12 miliarde dolari. Investitorii au subscris titluri în valoare totală de circa 100 miliarde de dolari la cele două emisiuni, care au avut loc în 2012 şi 2013.

Maturităţile au variat între 3 şi 30 de ani, dobânda plătită de Apple fiind de 1,068% pentru titlurile pe 3 ani şi de 4,483% pentru cele pe 30 de ani, puţin peste randamentul oferit de Trezoreria SUA pentru obligaţiunile similare la acea dată. Fondurile obţinute au fost folosite pentru plata programelor Apple de răscumpărare de acţiuni şi a dividendelor.

Moody's acordă Apple calificativul "Aa1", iar S&P ratingul "AA+".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
APPLE,
OBLIGAŢIUNI,
euro
/actualitate/apple-ar-putea-lansa-o-noua-emisiune-de-obligatiuni-partial-in-euro-13487465
13487465
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.