Apple a vândut obligaţiuni de 17 miliarde de dolari, MAXIM ISTORIC pentru o corporaţie

Postat la 01 mai 2013 25 afişări

Apple a vândut obligaţiuni în valoare de 17 miliarde de dolari, emisiune record pentru o corporaţie, iar fondurile urmează să fie folosite în programul care prevede returnarea a 100 de miliarde de dolari către acţionari, potrivit Bloomberg.

Apple a vândut obligaţiuni de 17 miliarde de dolari, MAXIM ISTORIC pentru o corporaţie

 Compania americană a emis obligaţiuni cu dobândă variabilă în valoare de 3 miliarde de dolari şi titluri cu rată fixă de 14 miliarde de dolari. Maturităţile variază între 3 şi 30 de ani. Fondurile obţinute din obligaţiuni vor ajuta Apple să evite plata taxelor pe care le-ar datora în cazul repatrierii unor fonduri de 102,3 miliarde de dolari din lichidităţile pe care le deţine în afara SUA.

"Este un brand de calitate foare ridicată, ceea ce aduce foarte mulţi cumpărători diferiţi", a declarat Ashish Shah, director de investiţii la AllianceBernstein, fond care administrează active de 256 miliarde de dolari.

Vânzarea de obligaţiuni, prima pentru Apple începând din 1996, a fost intermediată de Goldman Sachs şi Deutsche Bank.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/apple-a-vandut-obligatiuni-de-17-miliarde-de-dolari-maxim-istoric-pentru-o-corporatie-10827966
10827966
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.