Aplicaţia Android de care trebuie să vă feriţi

Autor: Anca Barbulescu Postat la 05 februarie 2013 29 afişări

Kaspersky Labs a descoperit o aplicaţie pentru telefoanele mobile cu Android care, în mod neaşteptat, infectează PC-ul atunci când dispozitivul mobil este conectat la acesta. Este vorba despre DroidClean, o aplicaţie a companiei Smart Apps care mai deţine şi populara aplicaţie SuperClean,

Aplicaţia se adresează utilizatorilor de telefoane mobile inteligente cu sistem de operare Android care caută să-şi cureţe telefonul de fişiere inutile în încercarea de a elibera din memoria dispozitibului mobil. DoridClean doar pretinde că face accest lucru, dar în realitate descarcă în telefon, în directorul rădăcină al cardului de memorie, trei fişiere (autorun.inf, folder.ico şi svchosts.exe) pe care le rulează în momentul în care dispozitivul este conectat la computer.

Pentru cunoscători, executabilul respectiv este cunoscut drept "Backdoor. MSIL. Ssucl.a", un malware care spionează activitatea de pe computer, folosind microfonul PC-ului. Practic, în momentul în care microfonul detectează sunete, aplicaţia începe să înregistreze fişiere audio pe care le trimite apoi proprietarilor aplicaţiei.

Metoda de atac este cel puţin neconvenţională, pentru că instalarea malware-ului pe un card sau stick de memorie este cea mai puţin sofisticată cale de a face pagube informatice. Mai mult, este de-a dreptul o raritate ca aplicaţia periculoasă să aştepte până când dispozitivul mobil este conectat la computer pentru a porni, în loc să atace direct dispozitivul mobil.

Cele mai probabile ţinte ale atacului acestei aplicaţii sunt posesorii de telefoane Android din gama low-end, care îşi conectează din când în când dispozitivul la PC pentru a copia melodii, de exemplu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Aplicaţie,
Android,
feriţi
/actualitate/aplicatia-android-de-care-trebuie-sa-va-feriti-10543735
10543735
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.