Cine sunt primii oameni care ar trebui să primească vaccinul împotriva COVID-19 în opinia miliardarului Bill Gates

Autor: Ioana Matei Postat la 14 iulie 2020 33428 afişări

Cine sunt primii oameni care ar trebui să primească vaccinul împotriva COVID-19 în opinia miliardarului Bill Gates

Miliardarul filantrop Bill Gates a făcut un apel faţă de producătorii de medicamente pentru ca un eventual vaccin să devină disponibil ţărilor şi oamenilor care au cel mai mult nevoie de el, nu celor care oferă cei mai muţi bani, scrie Reuters.

„Dacă lăsăm ca medicamentele şi vaccinurile să ajungă la cel mai puternic licitator, în locul oamenilor şi locurilor unde este cea mai mare nevoie de ele, vom avea o pandemie mai de lungă durată”, a spus fondatorul Microsoft într-un material video publicat în weekend, în cadrul unei conferinţe virtuale.

„Avem nevoie de lideri care să ia decizii grele referitoare la distribuţia (medicamentelor, vaccinurilor n.red) pe bază de echitate, nu pe factori de piaţă.”

În contextul în care în prezent se derulează sute de proiecte de dezvoltare a unui vaccin împotriva coronavirusului, finanţate de guverne europene şi de Statele Unite cu sute de miliarde de dolari, există  îngrijorarea că ţările mai bogate vor fi principalii beneficiari ai rezultatelor acestor testări. Comisia Europeană şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii au lansat un avertisment legat de o competiţie nesănătoasă pentru găsirea unui vaccin; acesta fiind o cheie în salvarea vieţilor şi rezolvarea haosului economic creat de coronavirus.

Gates a oferit exemplul luptei împotriva HIV-SIDA.

„Una dintre cele mai bune lecţii împotriva HIV/SIDA este construirea unei distribuţii egale, vaste pentru obţinerea medicamentelor pentru toată lumea”, a spus Gates.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.