Apel disperat al şefului BCE: Orice întârziere în recapitalizarea băncilor va fi dezastruoasă

Postat la 11 octombrie 2011 11 afişări

Jean-Claude Trichet, care se pregăteşte să părăsească funcţia de preşedinte al Băncii Centrale Europene (BCE), a cerut astăzi guvernelor şi băncilor centrale din Uniunea Europeană să acţioneze la unison şi fără întârziere pentru a contracara criza datoriilor suverane care s-a transformat în ultimele săptămâni într-o "criză sistemică".

"Este o chestiune de urgenţă ca toate autorităţile să acţioneze la unison, cu un angajament total pentru apărarea stabilitării financiare", a spus Trichet în faţa Comisiei de Politici Economice şi Monetare a Parlamentului European.Şeful BCE a dat un verdict dramatic, care se conturase ca o ameninţare încă din ultimele săptămâni: băncile europene trebuie să fie recapitalizate. Şi cine să le mai recapitalizeze dacă nu statele. Problema este că multe bănci europene deţin poziţii sistemice pe mai multe pieţe, iar această interconectare sporeşte în mod periculos riscul de contagiune."Deciziile trebuie luate şi trebuie luate foarte rapid. Mă aştept ca decizia (de recapitalizare) să fie luată cât mai curând posibil." Este un apel fără precedent pe care Trichet în lansează guvernelor din Europa, în contextul în care Franţa şi Germania încă întârzie să iasă pe piaţă cu marele plan de salvare pe care l-ar fi discutat în weekend.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
bce,
recapitalizare,
banci,
apel
/actualitate/apel-disperat-al-sefului-bce-orice-intarziere-in-recapitalizarea-bancilor-va-fi-dezastruoasa-8855847
8855847
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.