Apa umfla preturile. Ministerul si producatorii se acuza de „analfabetism agricol“

Postat la 07 iulie 2010 15 afişări

In scurt timp romanii ar putea fi nevoiti sa dea cu 10% mai mult pe mancare fata de luna trecuta. Pe langa scumpirea cauzata de cresterea TVA la 24%, producatorii avertizeaza ca vor aprecia si ei preturile cu 7-8% pentru a acoperi daunele provocate de inundatiile si de ploile din ultima perioada.

Inundatiile din ultima perioada dar mai ales ploile, care distrug recoltele, ar putea scumpi mancarea la raft cu 7-8%. Daca se ia in calcul si majorarea TVA, de la 19% la 24%, care nu a fost inca trecuta de toti comerciantii pe facturile clientilor, mancarea s-ar putea scumpi in scurt timp cu peste 10%. Estimarile apartin membrilor fede-ratiei Agrostar, care sustin ca nu au de ales, atat timp cat vor fi productii mai mici la cereale, legume si fructe, dar si de o calitate scazuta.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
econonie,
comert,
preturi,
crestere,
inundatii,
efecte
/actualitate/apa-umfla-preturile-ministerul-si-producatorii-se-acuza-de-analfabetism-agricol-6509476
6509476
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.