Anumite zone din jurul centralei de la Fukushima vor rămâne evacuate timp de câteva decenii

Postat la 23 august 2011 10 afişări

Anumite zone din apropierea centralei nucleare avariate de la Fukushima, în nord-estul Japoniei, vor rămâne probabil evacuate "timp de mai multe decenii", a anunţat presa japoneză luni, citând surse oficiale.

Premierul Naoto Kan, care a anunţat că va demisiona la sfârşitul lunii, urmează să viziteze regiunea sâmbătă, pentru a prezenta scuze locuitorilor evacuaţi imediat după accidentul nuclear provocat de un violent cutremur urmat de un tsunami uriaş, la 11 martie.

Cotidianul Yomiuri, citând o sursă guvernamentală neidentificată, a anunţat că, în zonele care se află pe o rază de trei kilometri în jurul centralei Fukushima Daiichi, accesul va rămâne interzis "pentru o lungă perioadă, poate câteva decenii". Guvernul ar putea achiziţiona anumite terenuri de la locuitori, pentru a stoca temporar pe ele deşeuri radioactive, inclusiv moloz şi noroi contaminat de la uzina atomică, a adăugat cel mai important cotidian japonez.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/anumite-zone-din-jurul-centralei-de-la-fukushima-vor-ramane-evacuate-timp-de-cateva-decenii-8643112
8643112
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.