Antreprenorii români cer măsuri ferme pentru creşterea gradului de vaccinare şi împiedicarea creşterii incidenţei cazurilor de Covid19, pentru a menţine economia deschisă în valul 4

Autor: Roxana Rosu Postat la 25 august 2021 65 afişări

Antreprenorii români cer măsuri ferme pentru creşterea gradului de vaccinare şi împiedicarea creşterii incidenţei cazurilor de Covid19, pentru a menţine economia deschisă în valul 4

Antreprenorii români care fac parte din organizaţia Romanian Business Leaders cer Guvernului să adopte măsuri ferme pentru a controla creşterea numărului de cazuri de infectare cu Covid19, în condiţiile în care mediul de business şi societatea în ansamblu nu-şi mai permit să suporte costul închiderii şcolilor şi al unor noi restricţii care să afecteze economia.

”În prima parte a anului 2021 economia României a recuperat pierderea din 2020 şi este în interesul tuturor să fim proactivi pentru a menţine această tendinţă de revenire la normalitate”, se arată într-un comunicat al RBL.

În opinia antreprenorilor, soluţia este ca Guvernul să apese pe pedala de acceleraţie a vaccinării.

“Salutăm măsurile de încurajare anunţate de Guvern, cum sunt acordarea de tichete de masă şi organizarea unor tombole. De altfel, Romanian Business Leaders a decis să dea o mână de ajutor în comunicarea pro vaccinare şi de la finalul lunii iulie desfăşoară o campanie digitală pentru încurajarea vaccinării în mediile cu populaţie preponderent nevaccinată. Dar comunicarea nu este suficientă, avem convingerea că Guvernul trebuie să urmeze modelul ţărilor vestice şi să adopte măsuri ferme pentru creşterea gradului de vaccinare şi împiedicarea creşterii incidenţei, care ar putea duce din nou la închiderea economiei şi a şcolilor. Vaccinarea va ajuta la limitarea costurilor pentru întreaga societate, pe lângă efectele directe în zona de sănătate publică.”, a spus Dragoş Petrescu, Preşedintele RBL.

Membrii asociaţiei au amintit că o serie de ţările din vestul Europei au adoptat deja măsuri ferme pentru reducerea numărului de îmbolnăviri şi menţinerea economiei deschisă.

Franţa a instituit obligaţia vaccinării personalului medical, precum şi obligaţia dovezii vaccinării sau a trecerii prin boală pentru permiterea accesului în spaţii de recreere şi de cultură cu mai mult de 50 de persoane, precum şi în cafenele, restaurante, trenuri pe linii principale şi curse aeriene interne.

În Italia, Guvernul a decis că personalul nevaccinat din învăţământ se va testa la fiecare 48 de ore pe cheltuială proprie, iar accesul în şcoli se va face în baza Certificatului Verde. Totodată, Certificat Verde va fi obligatoriu pentru călătoriile cu avionul, trenul, autobuzul sau vaporul, precum şi pentru accesul în restaurante sau pentru alte activităţi de agrement.

În Germania, începând din 23 august, este în vigoare aşa-numita regulă 3G, care va permite accesul în numeroase domenii ale vieţii sociale numai celor vaccinaţi complet, celor vindecaţi de Covid sau celor testaţi. Astfel, cine nu este nici vaccinat, nici vindecat recent de Covid va putea intra în spitale, cămine de bătrâni, la evenimente şi spectacole, în săli de fitness, hoteluri, spaţiile închise ale restaurantelor, frizerii şi servicii de îngrijire corporală doar în urma prezentării unui test negativ.

În Marea Britanie, vaccinarea personalului medical a devenit obligatorie.

Şi în Grecia, vaccinarea personalului medical şi a personalului din casele de îngrijire a vârstnicilor va deveni obligatorie de la 1 septembrie. De asemenea, accesul în anumite spaţii interioare, dintre care teatre, săli sportive şi locuri de divertisment, se va permite doar pentru cei vaccinaţi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vaccinare,
guvern,
acces,
business

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.