Antreprenorii din România

Autor: Roxana Petrescu Postat la 11 aprilie 2022 51 afişări

Antreprenorii din România

„Insist pe ideea de educaţie. Cu orice putem, vom susţine antreprenorii din România. Trebuie să continuăm să contribuim la dezvoltarea conceptului gândit şi fabricat în România pentru ca noua generaţie să aibă un context de a rămâne”, a spus Sergiu Manea, CEO al BCR, a doua cea mai mare bancă din România după active, în cadrul videconferinţei Top 1.000 cele mai mari companii din România.

În acest clasament, realizat de ZF şi susţinut de Deloitte, care este de fapt coloana vertebrală a economiei româneşti, 19 afaceri antreprenoriale au trecut de pragul de 1 mld. lei cifră de afaceri. Dar pe lângă ele, mai sunt alte zeci de luptători locali căliţi în cele mai grele crize pe care ultimii 30 de ani le-au pus în calea lor. Unii le-au trecut pe toate, dar una dintre cele mai mari provocări abia acum urmează, succesiunea. Predarea frâielor este cel mai greu pas pentru prima clasă de antreprenori ai României şi asta analizăm în ediţia de faţă a Business MAGAZIN. Unii moştenitori urmează calea părinţilor, iar alţii rup dinastii.

Dacă produs în România este contextul pentru care copiii noştri vor rămâne aici, întrebarea care se ridică este simplă: cine va pune umărul la construcţia viitorului made in Ro?

Roxana Petrescu, guest editor

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
antreprenori,
top 1000,
educatie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.