Antonescu: Optăm pentru demiterea miniştrilor prin moţiuni simple. Parlamentul să aprobe remanierile

Postat la 15 mai 2013 23 afişări

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat miercuri că parlamentarii liberali susţin ideea ca moţiunile simple aprobate în Legislativ să ducă la demiterea ministrului, iar în cazul remanierilor, şeful statului să nu mai poată refuza miniştri, însă Parlamentul să îşi dea acceptul.

Antonescu: Optăm pentru demiterea miniştrilor prin moţiuni simple. Parlamentul să aprobe remanierile

 Liderul PNL a precizat că este susţinută inclusiv ideea ca adoptarea unei moţiuni simple în cazul unui ministru să ducă automat la demiterea acestuia.

"Să limpezim că preşedintele nu are de luat vreo decizie de oportunitate în cazul unei remanieri, cu alte cuvinte să nu mai fim în trăsnaia aia că preşedintelui poate să nu-i placă ochii, tunsoarea, statura, mapa profesională a unui viitor ministru, dar asta numai o singură dată – cum în mod caraghios ne spune decizia Curţii Constituţionale – atunci spune foarte limpede: atunci când se petrece o remaniere preşedintele are misiunea de a consacra, încă o dată o spun, ca notarul, în această situaţie – deci verificând doar condiţiile de legalitate – o persoană pe care şi-o asumă sau îşi asumă răspunderea politică premierul care îl propune şi Parlamentul care îl votează", a declarat Antonescu.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/antonescu-optam-pentru-demiterea-ministrilor-prin-motiuni-simple-parlamentul-sa-aprobe-remanierile-10879690
10879690
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.