Antonescu, despre regionalizare: Trebuie să depăşim subiectul capitalelor şi numărului regiunilor

Postat la 17 aprilie 2013 15 afişări

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, în cadrul unei dezbateri pe tema regionalizării, că în acest proces decidenţii trebuie să depăşească subiectul numărului de regiuni şi al capitalei acestora, respectiv cine va conduce aceste structuri.

Antonescu, despre regionalizare: Trebuie să depăşim subiectul capitalelor şi numărului regiunilor

 "Ceea ce mi se pare esenţial în acest moment al dezbaterii şi pentru perioada următoare, până când regionalizarea să devină pas cu pas realitate, este să depăşim cele două subiecte care par a fi, deocamdată, cel puţin din punct de vedere mediatic, mai interesante, şi anume câte regiuni vor fi şi unde va fi capital lor, pe de o parte. În al doilea rând, cine va conduce aceste regiuni, cum vor fi aleşi, numiţi, desemnaţi, stabiliţi conducătorii acestor regiuni şi ce atribuţii vor avea ei", a susţinut Antonescu.

El a precizat că înainte de aceste probleme decidenţii trebuie să se preocupe de rosturile unei asemenea reforme.

"Scopul regionalizării nu poate fi altul decât dezvoltarea şi în acest sens, chiar dacă suntem toţi conştienţi de presiunea intrării în vigoare a noului exerciţiu financiar al Uniunii, cred că trebuie să ieşim din capcana grabei sau a pripelii. Trebuie să construim cât mai repede posibil, dar cu condiţia ca această construcţie să fie temeinică", a mai afirmat preşedintele Senatului.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/antonescu-despre-regionalizare-trebuie-sa-depasim-subiectul-capitalelor-si-numarului-regiunilor-10757050
10757050
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.