Antonescu, despre deficit: Distingem între ce ne dorim şi ce e realizabil, am obţinut deja 0,4 %

Postat la 21 ianuarie 2013 15 afişări

Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, în privinţa propunerii fostului premier Călin Popescu Tăriceanu pentru majorarea deficitului cu 1% din PIB, că trebuie să se facă distincţia între ceea ce-şi doreşte Guvernul şi ceea ce e realizabil, menţionând că s-ar fi obţinut deja o majorare de 0,4%

Antonescu a fost întrebat cum vedere propunerea făcută de Tăriceanu pentru majorarea marjei deficitului bugetar pentru 2013 cu 1% din PIB.

"Da, ar fi fost bine, numai că noi trebuie să distingem între ceea ce ne dorim şi ceea ce este realizabil. După semnarea tratatului de guvernanţă fiscală, după măsurile luate la nivelul UE, pur şi simplu FMI, în ciuda insistenţelor pe care Guvernul le-a făcut, nu poate accepta o asemenea majorare de deficit. Oricum, în negociere s-a obţinut o majorare cred de 0,4 a deficitului", a susţinut Antonescu.

El a menţionat că în cazul experienţei lui Tăriceanu în funcţia de premier acesta înţelege termenii în care se poate discuta despre deficit.

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a declarat, luni, că şi-a dorit ca bugetul de stat pentru acest an să presupună măsuri de reformă "abrupte", care nu vor mai putea fi realizate în altă perioadă, avansând ideea negocierii unui deficit mai mare cu 1% cu oficialii europeni.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Antonescu,
deficit,
realizabil
/actualitate/antonescu-despre-deficit-distingem-intre-ce-ne-dorim-si-ce-e-realizabil-am-obtinut-deja-0-4-10511057
10511057
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.