Antonescu: Comisia de la Veneţia recomandă să nu definim exact puterile în stat. Vom medita la acest lucru

Postat la 05 iulie 2013 67 afişări

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a precizat, vineri, că reprezentanţii Comisiei de la Veneţia au recomandat membrilor Comisiei de revizuire a Constituţiei să renunţe la articolul care descrie exact puterile în stat, el arătând că se va medita la acest lucru.

Antonescu: Comisia de la Veneţia recomandă să nu definim exact puterile în stat. Vom medita la acest lucru

 "Este o discuţie care s-a purtat şi aici - dacă puterea executivă este desemnată ca fiind strict Guvernul, atunci unde este preşedintele, fiind evident că preşedintele are atribuţii de natură executivă foarte clare? Recomandarea Comisiei de la Veneţia este să renunţăm la articolul care descrie cine este exact puterea legislativă, cine este exact puterea executivă şi cine puterea judecătorească pentru că, în opinia domniilor lor, este suficientă forma actuală a Constituţiei", a spus Antonescu.

El a arătat că reprezentanţii Comisiei de la Veneţia au considerat că forma actuală a Constituţie este suficientă, pentru că vorbeşte de separarea puterilor în stat, de echilibrul puterilor în stat şi de cooperarea acestora fără însă a le defini foarte strict.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/antonescu-comisia-de-la-venetia-recomanda-sa-nu-definim-exact-puterile-in-stat-vom-medita-la-acest-lucru-11094355
11094355
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.