Antibiotice a primit OK-ul pentru a-şi creşte exporturile de medicamente pe piaţa americană

Autor: Ioana David Postat la 30 ianuarie 2013 19 afişări

Autoritatea americană de reglementare în domeniul medicamentului şi alimentaţiei Food and Drug Administration (FDA) a derulat o inspecţie la Antibiotice Iaşi în perioada 14-22 ianuarie 2013, procedeu obligatoriu pentru producătorii ce livrează medicamente pe piaţa americană.

Autoritatea americană de reglementare în domeniul medicamentului şi alimentaţiei Food and Drug Administration (FDA) a derulat o inspecţie la Antibiotice Iaşi în perioada 14-22 ianuarie 2013, procedeu obligatoriu pentru producătorii ce livrează medicamente pe piaţa americană. "Aprobarea FDA (...) ne va permite extinderea afacerii şi pe alte pieţe extrem de reglementate ca Australia, America de Sud, Canada sau Africa de Sud. Totodată, acest aviz favorabil reprezintă un excelent instrument de promovare pe pieţele emergente din Asia şi Orientul Mijlociu", a spus Mihai Stoian, director de dezvoltare afaceri la Antibiotice. În 2012, compania a exportat medicamente de aproximativ 20 mil. dolari, faţă de 5 mil. dolari în 2007. Pentru anul 2013, Antibiotice estimează vânzări la export cu 17% mai mari. Producătorul exportă produse farmaceutice finite şi substanţa activă Nistatină în 60 de state ale lumii, prin intermediul a peste 100 de parteneri de afaceri. Acţionarul majoritar al companiei este Ministerul Sănătăţii. Acţiunile Antibiotice au câştigat ieri 1,2%, iar de la începutul anului au o creştere de 11%. Capitalizarea companiei este de 54 mil. euro.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/antibiotice-a-primit-ok-ul-pentru-a-si-creste-exporturile-de-medicamente-pe-piata-americana-10529812
10529812
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.