Angela Merkel face presiuni asupra conservatorilor greci pentru semnarea acordului de împrumut

Postat la 23 noiembrie 2011 17 afişări

Cancelarul german Angela Merkel a făcut apel miercuri la Partidul Conservator grec să îşi asume angajamentul cu privire la reforme, considerând opoziţia manifestată "cu atât mai regretabilă" cu cât vine din interiorul aceleiaşi familii politice.

"Problema greacă nu este încă rezolvată, deoarece nu am stabilit condiţiile pentru plata următoarei tranşe", a declarat Merkel într-un discurs rostit în faţa membrilor Bundestagului, făcând referire la un împrumut de opt miliarde de euro aşteptat de Atena. Acesta reprezintă a şasea tranşă dintr-un împrumut total de 110 miliarde de euro acordat Greciei pentru a evita intrarea în incapacitate de plată.

La fel ca şi Comisia Europeană, cancelarul Germaniei consideră că plata acestui împrumut acordat de Fondul Monetar Internaţional (FMI), Uniunea Europeană şi Banca Centrală Europeană (BCE) este condiţionată "nu doar de un angajament al Guvernului grec, dar şi de cel al partidelor care susţin Guvernul".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Angela Merkel,
îndatorare,
Euro
/actualitate/angela-merkel-face-presiuni-asupra-conservatorilor-greci-pentru-semnarea-acordului-de-imprumut-9000826
9000826
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.