Angajaţii mai vechi sunt neapărat mai buni?

Postat la 03 decembrie 2012 16 afişări

Angajaţii care au o vechime mai mare în companie sunt adesea percepuţi ca fiind mai loiali şi sunt mai bine răsplătiţi de angajator pentru că au cunoştinţe mai bune legate de mecanismele interne ale organizaţiei. De aceea, în cazul unui proces de restructurare, de exemplu, nu ei sunt primii care pleacă (se aplică principiul LIFO - Last in, first out â ultimul venit, primul plecat).

Angajaţii care au o vechime mai mare în companie sunt adesea percepuţi ca fiind mai loiali şi sunt mai bine răsplătiţi de angajator pentru că au cunoştinţe mai bune legate de mecanismele interne ale organizaţiei. De aceea, în cazul unui proces de restructurare, de exemplu, nu ei sunt primii care pleacă (se aplică principiul LIFO - Last in, first out = ultimul venit, primul plecat). Cu toate acestea, specialiştii spun că vechimea în companie nu garantează performanţa angajatului, iar în corporaţiile locale se găsesc deopotrivă exemple pozitive şi negative despre angajaţii care au petrecut mai mult timp într-o companie.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
resurse umane,
angajati,
concedieri,
motivare
/actualitate/angajatii-mai-vechi-sunt-neaparat-mai-buni-10362744
10362744
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.