Andronescu: Trebuie reintrodus examen de admitere obligatoriu la facultate, e susţinut şi de sindicate

Postat la 11 iulie 2013 59 afişări

Fostul ministru al Educaţiei Ecaterina Andronescu a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că este necesară modificarea legii pentru a se reintroduce examenul de admitere obligatoriu la facultate, dar şi pentru a elimina sau diminua ponderea mediilor din anii gimnaziali la admiterea la liceu.

Andronescu: Trebuie reintrodus examen de admitere obligatoriu la facultate, e susţinut şi de sindicate

 "Cred că admiterea obligatorie în universităţi scade presiunea de pe examentul de Bacalaureat şi examenul redevine ceea ce în mod normal trebuie să fie, respectiv o evaluare de sfârşit de ciclu şi mi se pare că lucrul acesta este corect şi putem rezolva modificând legea. (...) Trebuie schimbată legea şi acest lucru cred că pentru anul următor am putea să-l facem", a declarat Ecaterina Andronescu pentru MEDIAFAX.

Ea a precizat că o astfel de modificare, chiar dacă va fi operată în lege, nu ar putea intra în vigoare începând cu acest an, ci cu anul următor, având în vedere obligaţia existentă privind anunţarea măsurilor preconizate cu un an înainte.

Andronescu a precizat că a discutat deja despre reintroducerea admiteri obligatorii la universităţi cu membrii sindicatelor din învăţământ, care sprijină demersul.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/andronescu-trebuie-reintrodus-examen-de-admitere-obligatoriu-la-facultate-e-sustinut-si-de-sindicate-11117094
11117094
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.